Foto's

Om 9u.30 gingen de deuren open om een heerlijk ontbijt te nuttigen. Na het ontbijt trokken we met een 80-tal deelnemers richting Gebroek naar de bio-hoeve van boer Frans. Onderweg brachten we een bezoek aan de beverburcht.
Bij de hoeve aangekomen konden onze kleintjes zoeken naar paaseitjes terwijl de grotere kinderen de eitjes mochten zoeken op de hooizolder. De ouders konden een glaasje cava of bio-appelsap nuttigen. Na de terugweg werd er nog een tas soep en een dessertje aangeboden. Geslaagde dag ook te danken aan het lekkere zonnetje.
In samenwerking met het Huis van het Kind mochten we 17 jonge gezinnen verwelkomen samen met hun 18 kindjes. De ochtend werd geopend door schepen Rozette Reyskens waarna ook wij de gelegenheid kregen om deze gezinnen wegwijs te maken in hetgeen de Gezinsbond te bieden heeft. Aansluitend konden we aan ieder gezin het geboortegeschenkje overhandigen en was er ook gelegeheid om persoonlijk met hen kennis te maken.
Op donderdag 14 maart 2019 nodigde de gezinsbond de politici van Zutendaal uit op de koffie. Onze voorzitter stelde het memoradum voor. Na een overzicht van pluspunten en werkpunten in verband met Mobiliteit, klimaat, opvang, zorg, woonbeleid en veiligheidsgevoel werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje.
Op zondag 3 maart organiseerde de Gezinsbond een bouwfestijn met LEGO ® stenen.
Voor de kleinsten waren er ook Duplo blokken.
Een 25-tal kinderen kwamen opdagen voor het bouwfestijn. Mama's en papa's waren even enthousiast als hun kinderen.
De mooiste kunstwerken verdienden een mooie prijs.

Als gezinsbond waren we duidelijk aanwezig op dit feest. De heerlijke suikerwafels waren zeker bij de kinderen in trek, terwijl de papa's en mama's genoten van een glaasje cava.
Terwijl de kinderen, in afwachting van de Sint, de stoomboot van de Sint knutselden, konden de ouders gezellig bijpraten.
De Sint bracht veel lof over de mooie stoomboot. Samen met zijn zwarte Pieten had hij voor elk kind een mooi geschenkje meegebracht.
Een 50-tal standen bracht vele gezinnen naar onze beurs. Er waren ook grootouders die hun gading konden vinden tussen het speelgoed, baby-artikelen en kledij.
Velen schonken ook nog kledij aan de Sint-Vincentiusvereniging Genk-Zutendaal.